O meni

Osebna predstavitev

V življenju mi je pomemben občutek živosti. Včasih ga prepoznam kot prijetno vznemirjenost, ko se znajdem v novem kraju, med novimi ljudmi. Drugič kot kreativnost ob lastnem izrazu med petjem, igranjem klavirja ali razvijanjem novega projekta. Občasno kot žalost, jezo ali ganjenost, ko si dovolim občutiti lastno krhkost in ranljivost. Pogosto pa tudi kot občutek srečanja z drugim v pogovoru, ki ima zame smisel in odločujoč pomen.

V pogovorih z ljudmi se sprašujem, kako je lahko vsako srečanje nov začetek v smeri večje intimnosti, razumevanja in sočutja. Sodelujem z mladostniki in odraslimi v obliki individualnih, partnerskih in družinskih terapij. Pri vsakem psihoterapevtskem procesu se naravnam na potrebe in želje klienta. Nekateri procesi so bolj odprto in raziskovalno naravnani, drugi usmerjeni v doseganje konkretnih, želenih sprememb.

Psihoterapijo izvajam po modelu sistemske psihoterapije, ki je integrativna in eklektična. Spodbuja uglašenost na edinstvenost posameznika in njegovo družbeno okolje, daje pozornost na dogajanje v sedanjem trenutku, omogoča pa tudi vpogled v klientovo preteklost in raziskovanje predstav o prihodnosti. Njen razvoj sega v 50. leta prejšnjega stoletja k začetkom družinske terapije. Na podlagi teh konceptov se je od 80. let področje dela razširilo tudi na terapije s posamezniki, pari in skupinami, kar je privedlo do razvoja novih konceptov in teorij. Več o sistemski psihoterapiji > 

Sodelovanje lahko poteka v slovenskem, angleškem ali francoskem jeziku.